ZWO-Kindernevendienst Project

In samenwerking met de ZWO commissie heeft de kindernevendienst dit jaar gekozen  om het project van het NBG te gebruiken.
De kinderen krijgen materiaal in vorm van kaarten mee naar huis. Elke zondag wordt een bepaald thema behandeld. Aan het einde van de kindernevendienst wordt er voor in de kerk een 7-luik opgehangen. Iedere zondag komt daar een deel bij. Zie ook het plaatje op de volgende pagina.
De gemeenteleden worden ook bij dit project betrokken . Aan de predikanten wordt gevraagd of zij hetzelfde Bijbeldeel willen lezen. Zo worden allen gemeenteleden, jong en oud, gelijkwaardige gesprekspartners en ontdek je samen wat de Bijbel over Pasen te zeggen heeft.
We gaan dit jaar samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, Jezus’ volgeling te zijn.

 Zevenluik voor thuis

Leef in de veertigdagentijd toe naar Pasen met het zevenluik van Bijbel Basics. Elke zondag koppel je een nieuw luik aan het vorige. Zo ontvouwt zich het verhaal van Petrus die – met vallen en opstaan – Jezus volgt.

Bijbelverhaal
Iedere zondag kunnen de kinderen het Bijbelverhaal, geschreven door Corien Oranje, van die zondag beluisteren of lezen. Er is ook een korte opdracht. De uitkomst van alle opdrachten samen verwijst naar een mooie tekst uit de Bijbel. Lees of luister de verhalen.
https://www.kindenbijbel.nl/zevenluik/

Zondag 1

Plaatje van zondag 1

Zondag 2